Frozen bounty bites

| | 2 commentaires



“It was love at first sight, at last sight, at ever and ever sight." 
                                                                                                          Lolita, Vladimir Nabokov





Those are highly addictive.
Feel free to sweeten them a tad more as they're not overly sweet.


Frozen bounty bites
(vegan, gluten-free)
(yield: about 25)

100 g unsweetened finely shredded coconut
10 cl full-fat coconut milk
4 cl agave syrup (maple syrup would work too)
100-125 g 70% dark chocolate

In a bowl, combine coconut, coconut milk and agave syrup. Mix well. Place in freezer for 20 minutes. Take out of freezer and roll small balls within your palms. Put back in freezer while you melt chocolate on a double-boiler. Dip all the coconut bites in the melted chocolate and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Place in freezer for at least 2 hours before eating.



Mini-Bounty glacés
(végétalien, sans gluten)

100 g noix de coco râpée sans sucre
10 cl lait de coco (en conserve, de préférence)
4 cl sirop d'agave (ou de sirop d'érable)
125 g chocolat à 70%

Dans un bol, mélanger la noix de coco, le lait de coco et le sirop d'agave. Mettre au congélateur pendant 20 minutes puis former des boules avec les paumes. Les mettre au congélateur le temps de faire fondre le chocolat au bain-marie. Tremper les boules de coco dans le chocolat fondu et les placer sur une plaque avec du papier sulfurisée. Laisser prendre au congélateur pendant au moins 2 heures.




2 commentaires:

  1. beautiful! i make something similar and use brown rice syrup as the shredded coconut binder. i don't like really sweet candy, either. these look perfect and i love how they are formed into adorable little balls ;)

    ReplyDelete

 
Follow Me on Pinterest