Hummingbird cakelettes

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Hummingbird cakelettes
(vegan, gluten free)
(yield: 14)

For walnut-banana cakes
125 g walnut meal
100 g almond flour
10 g baking soda
20 g coconut sugar
1 banana, smashed
5 cl agave nectar
1 flax egg (10 g flax meal + 15 ml water)
40 g coconut oil
To make the petite cakes, preheat oven to 180°C. In a large bowl, combine the walnut meal, almond flour, baking soda and coconut sugar. Fold in the wet ingredients and mix until well combined. Divide the batter into muffin pans, filling only up to 1/3. Bake for 12 minutes. Let cool before transfering onto a wire rack.

For coconut paste:
100 g coconut butter (not oil)
30 g unsweetened shredded coconut
20 g icing sugar
Combine all ingredients in a small bowl. You might need to whisk depending if your coconut butter is hard or not.

To assemble:
walnut-banana mini cakes
coconut paste
pineapple, cut into small squares

To assemble the cakelettes, cut the top of the cakes to even them out. Spread some coconut frosting on a small cake, place pineapple squares on the frosting and top with another cake. Repeat. 



FRENCH:

Mini-cakes hummingbird
(végétalien et sans gluten)
(pour 14 mini-cakes)

Mini-cakes banane - noix:
125 g poudre de noix 
100 g farine d'amande (ou poudre d'amandes blanchies)
10 g bicarbonate de soude
20 g sucre de coco
1 banane écrasée
5 cl sirop d'agave
1 flax egg (10 g graines de lin réduites en poudre + 15 ml eau)
40 g huile de coco

Préchauffer le four à 180°C. Dans un bol, mélanger la poudre de noix, la farine d'amande, le bicarbonate de soude et le sucre de coco. Ajouter les autres ingrédients et mélanger jusqu'à ce que la pâte soit homogène. Verser la pâte dans des moules à muffins, en ne remplissant qu'au 1/3. Faire cuire pendant 12 minutes. Laisser refroidir avant de démouler.


Pâte de coco:
100 g beurre de coco (PAS d'huile)
30 g noix de coco en poudre
20 g sucre glace 

Mélanger tout les ingrédients au fouet si nécessaire (cela dépend de la consistance du beurre de coco).

Assemblage: 
mini-cakes banane-noix
pâte de coco
ananas, coupé en petits dés

Couper le haut de chaque gâteau pour qu'il soit lisse. Étaler de la pâte de coco dessus puis ajouter des dés d'ananas. Terminer en placer un autre gâteau par dessus.





3 commentaires:

  1. What a beautiful little treat! I'd say they are perfect for a tea party or a picnic at the park. And your blog is so lovely! ✿❁

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  2. Your blog is beautiful! I'm so glad I found it !

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  3. Thank you a lot! Glad you like it!

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