Oatcakes

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Herbes de Provence and pumpkin seed oatcakes
(vegan, gluten-free)
(yield: about 20)

200 g rolled oats (certified gluten-free if you're intolerant)
30 g pumpkin seeds
5 g herbes de Provence
2 g baking soda
salt, to taste
70 g olive oil
40 ml water

Preheat oven to 185°C. In a blender, process the oats to reach a coarse flour texture. Add the pumpkin seeds, herbes de Provence, baking soda and salt and process for a few minutes. Add the oil and water and whizz a couple of times to mix well. Form a ball with the dough and place in fridge for 30 minutes. Roll out dough on a floured surface to 1/2 cm thickness. Cut out rounds with a cookies cutter (8 cm) and bake for about 15 minutes. Cool on a wire rack.

Cracked pepper oatcakes
(vegan, gluten-free)
(yield: about 20)

200 g rolled oats (certified gluten-free if you're intolerant)
7 g cracked pepper
salt, to taste
2 g baking soda
70 g oil (I used sunflower)
35 ml  water

Preheat oven to 185°C. In a blender, process the oats to reach a coarse flour texture. Add the crack pepper, baking soda and salt and process for a few minutes. Add the oil and water and whizz a couple of times to mix well. Form a ball with the dough and place in fridge for 30 minutes. Roll out dough on a floured surface to 1/2 cm thickness. Cut out rounds a cookies cutter (8 cm) a cookies cutter (8 cm)  and bake for about 15 minutes. Cool on a wire rack.




FRENCH:

Oatcakes aux graines de courge et herbes de Provence
(végétalien et sans gluten)
(pour 20 oatcakes environ)


200 g flocons d'avoine (certifiés sans gluten si vous êtes intolérant)
30 g graines de courge
5 g herbes de Provence
2 g bicarbonate de soude
sel
70 g huile d'olive
40 ml eau


Préchauffer le four à 185°C. Réduire les flocons d'avoine en farine grossière dans votre robot. Ajouter les graines de courges, les herbes de Provence, le bicarbonate et le sel et mixer quelques minutes. Enfin ajouter l'huile et l'eau, pulser deux ou trois pour incorporer les liquides. Former une boule de pâte puis laisser reposer 30 minutes au réfrigérateur. Etaler la pâte sur une surface farinée (1/2 cm d'épaisseur) et découper des ronds à l'emporte-pièce (8 cm de diamètre). Faire cuire 15 minutes environ. 

Oatcakes au poivre concassé
(végétalien et sans gluten)
(pour 20 oatcakes environ)


200 g flocons d'avoine (certifiés sans gluten si vous êtes intolérant)
7 g poivre concassé
sel
2 g bicarbonate de soude
70 g huile de tournesol
35 ml eau


Préchauffer le four à 185°C. Réduire les flocons d'avoine en farine grossière dans votre robot. Ajouter le poivre concassé, le bicarbonate et le sel et mixer quelques minutes. Enfin ajouter l'huile et l'eau, pulser deux ou trois pour incorporer les liquides. Former une boule de pâte puis laisser reposer 30 minutes au réfrigérateur. Etaler la pâte sur une surface farinée (1/2 cm d'épaisseur) et découper des ronds à l'emporte-pièce (8 cm de diamètre). Faire cuire 15 minutes environ. 

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